fbpx

Тисячі рівнян звернулись до Юрія Вознюка

Тисячі рівнян звернулись до Юрія Вознюка

22.08.2020 Новини 0

Неприємний запах на Північному: тисячі рівнян звернулись до Юрія Вознюка

Вже кілька років поспіль проблема забруднення повітря у мікрорайоні Північний нагадує про себе і змушує мешканців звертатись у різні інстанції. Батьки хвилюються за здоров’я своїх дітей, а літні люди скаржаться на погіршення самопочуття: головну біль та нудоту.

Головні болі, сердечні різні приступи беруть. В мене чоловік дуже хворий. Неможливо відкрити вікно, щоб провітрити кімнати. І не тільки у нас така проблема, а й по всій Льонокомбінатівській вулиці. Дуже багато людей жаліються. – розповідає жителька мікрорайону Людмила Курепа журналістам Рівне 1.

З проханням вирішити цю проблему люди звернулися до народного депутата VII та VIII скликань, кандидата у мери Юрія Вознюка. Ініціативна група за 5 днів зібрала майже тисячу підписів, десятки заяв люди залишили у наметах кандидата. Вони переконані, що майбутній міський голова Рівного подбає про добробут жителів обласного центру вже сьогодні.

Щодо джерела неприємного запаху – у мешканців мікрорайону є декілька версій. Смердіти може як з сміттєзвалища, Шпанівського спиртзаводу, асфальтного заводу, так і з цеху, де обробляють шкіри великої рогатої худоби.

Кандидат у мери Юрій Вознюк запевняє, що зробить все можливе, аби вирішити проблему, яка тривожить людей.

Якщо ми вже беремося за щось, то однозначно доведемо до кінця. Можливо до повного вирішення проблеми, а можливо до шляху, як це можна досягнути. Але повірте мені, що ми зробимо все можливе для того, щоб мешканці Північного не страждали від цього смороду. – запевняє Юрій Вознюк.

На основі зібраних підписів вже підготували звернення від народного депутата України 7-8 скликання в Держпродспоживслужбу.

Це реально проблема цілого мікрорайону. Який епіцентр – невідомо поки. Сьогодні ми на основі цих підписів надсилаємо звернення в Держпродспоживслужбу. Ми вже з ними усно переговорили. Вони погоджуються допомогти мешканцям Північного. Зробимо дослідження і будемо робити подальші кроки. – додає Юрій Вознюк.

Заступник начальника Держпродспоживслужби у Рівненській області розповів, що результати досліджень будуть готові за декілька тижнів. На основі цих даних майбутній міський голова Рівного разом з висококваліфікованими спеціалістами вирішуватиме цю проблему.